mandag den 30. maj 2011

Forandringsmøde

Onsdag d. 27. april var vi til et forandringsmøde på behandlingscentret. Dette handler om, at beboerne hver især skal fortælle, for de føler de stod henne i forhold til alkoholen dvs. trangen. Endvidere skal de fortælle, hvordan deres trang er på nuværende tidspunkt, hvordan det er gået siden sidst, hvordan det generelt er gået og hvad deres mål er. Der er forskel på, hvad hver enkelt føler omkring trangen. Der er nogle, som har lyst til at drikke og andre har ikke. Men der er en fælles følelse hos alle, og det er, at de tvivler på fremtiden. Der er mange, der vågner tidligt morgenen. Selvom solen skinner, så føler de ingen glæde. Mange mener, at det de bliver holdt af, bliver de gladere og det gør det lettere for dem at holde sig ædru. De er alle spændte på at skal hjem på et tidspunkt, men i virkeligheden er de nervøse, idet at de selv skal ud i den store verden med det mål ikke at drikke. De mener, at de ikke i fremtiden vil kunne drikke et par glas, da det kan føre til et tilbagefald. Det er derfor vigtigt, at fortælle sine omgivelser, at de har haft et alkoholmisbrug, som derved kan skabe bedre forståelse over for begge parter, og der opstår ikke tvivl om hvad man må og ikke må.  Under alkoholmisbruget er prisen på alkoholen ikke vigtigt, det er der imod indholdet der er. Det er oftest ensomheden, som fører til misbruget.

De fortæller også, at det er vigtigt for dem, at have noget nyttigt at beskæftige sig med, idet det er med til at gøre dem mindre tørstige. Det er vigtigt, at afhængigheden kommer til livs. Trangen vil aldrig forsvinde, men man kan lære at kontrollere den og erstatte den med noget andet, såsom motion, rygning etc. Alle har indset hvad alkohol er for en størrelse og hvilke betydning det kan have for dem selv, men også for omgivelserne. De brød sig ikke om selve smagen, men det var selve virkningen, som gav dem suset og følelsen af et øget velvære. Men når de drak, kunne de ikke lide dem selv. Under forandringsmødet er formålet, at de kan inspirere hinanden og være med til at gøre en forskel.

I livet kan der være forhindringer og man bliver nødt til at skal have hjælp for at komme videre. Det er vigtigt, at er i et netværk, så man er sammen om det. Man kigger hver især på, hvordan man håndtere sit liv. Alle må tage ansvar for sin adfærd og dele det med andre, såsom familien, da der skal lægges nogle ting om, som kan være med til at gøre en forskel i hverdagen og derved hjælpe alle parter.
Til sidst skal de hver især fortælle hvad de har bidraget med, hvordan det har været og hvordan de har det. De føler meget forskelligt. Der er nogle, som er bange for at overvurdere dem selv. Man skal turde tro på, at man har et ønske om ændring. Der er nogle, som mangler troen på, at de kan leve et liv uden alkohol. Der er forskellige faser de skal igennem, for at nå deres mål. Møderne er lærerige, og de vil gerne lærer mere, da det kan være med til at have en indflydelse på deres liv og de forstår hvad der sker, når de er i et alkoholmisbrug. Man er nødt til at tænke anderledes, når man skal ud af et alkoholmisbrug. Det er farligt ikke at tvivle på sig selv og være nervøs for fremtiden. Nogle mener, at de bare er der og andre brænder for at liv uden alkohol. Dette viser, at de er forskellige steder i forandringscirklen.
                                                                                                                                    Maria & Ditte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar